GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dennis sålde glaskonst – skänkte pengarna till Stadsmissionen

På sin lediga tid skapade Dennis Westholm glaskonst i hopp som att få in pengar till Stadsmissionen. Och visst blev det en bra slant som skänktes till slut.
Publicerad 11 januari 2022
Glasblåsaren Dennis Westholm och Jens Bergzén på Stadsmissionen.
Glasblåsaren Dennis Westholm och Jens Bergzén på Stadsmissionen.Foto: Johan Hjärtstrand

Glasblåsaren Dennis Westholm jobbar på Riksglasskolan i Pukeberg till vardags. När han var ledig i somras började han fundera på vad han skulle göra med sin lediga tid.

– Jag hade en massa tid över och inget att göra direkt. Då kom jag på idén om att jag skulle ställa ut glaskonst på Galleri 28 hos Johan Hjärtstrand och skänka pengarna som kommer in till Stadsmissionen, säger Dennis Westholm.

Först var tanken att ha en eventkväll, men i och med pandemin fick det bli en utställning i mellandagarna där besökare hade möjlighet att ta del av konsten.

– Jag har ingen firma och jag har avvecklat min glashytta i stadsmuren. Jag gör mest saker till mig själv eller för att visa mina elever. Men jag har fortfarande massa idéer i huvudet hela tiden, de slutar inte komma för det. Temat för utställningen var ”Byggnader”. Det var med tanke på de som inte har någonstans att ta vägen.

Dennis jobbade hela hösten på sin lediga tid för att få klart utställningen och resultatet blev att Stadsmissionen fick en bra slant till kassan.

– 18 000 kronor fick jag ihop, det var rätt mycket pengar ändå. Nu har de lite mer än vad de hade tidigare i alla fall. Jag hoppas att det här kan inspirera andra att göra något liknande för välgörande ändamål.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.