Dessa spelar på Musik på Larmtorget: ”Fantastisk chans”

Sedan tidigare är det känt att namn som Stefan Sundström, Patrik Isaksson, Idolvinnaren Nike Sellmar och Andreas Johnson spelar på Larmtorgets scen under årets Musik på Larmtorget. Nu släpps årets supportakter.
Publicerad 25 maj 2023
Årets supportakter på Musik på Larmtorget.
Årets supportakter på Musik på Larmtorget.Foto: Pressbild

Den första spelningen på årets Musik på Larmtorget hörs den tredje juni. Nu står det klart vilka som blir årets supportakter.

Precis som tidigare år genomförs evenemanget i samverkan med artistutvecklingsprogrammet Talentcoach, som arbetar för att sprida svensk musik utomlands och för att ge unga artister rätt verktyg för att bygga en hållbar karriär.

− Tack vare samarbetet med Destination Kalmar har vi genom åren fått möjlighet att sätta många av våra akter på de större scenerna runt om i Kalmar, bland annat under Musik på Larmtorget, där vi även i år presenterar alla supportakter. Det är en fantastisk chans för våra talanger, säger Sara Westerberg, programassistent för Talentcoach.

Dessa är årets supportakter på Musik på Larmtorget

Lördag 3 juni

Huvudakt: Andreas Johnson

Supportakt: Hilma

25-åriga Hilma tar med publiken genom sina tankar och känslor kring att växa upp och att gå igenom hjärtesorg och depression. Hilma vill genom sin röst och sina texter knyta an till och beröra lyssnaren. Hon hoppas att någon därute kan relatera till känslorna och kanske känna sig mindre ensam.

Lördag 10 juni

Huvudakt: Slowgold

Supportakt: Starur

Starur är en genreöverskridande artist som inspireras av kontraster, berättelser och folklore. Berättandet står i centrum, liksom dynamiska melodier som lyfts av lekfulla arrangemang. Regnbågens färger möter gotikens mörker och det enda som sätter ramar och gränser är en kvinnas kreativitet. Saga ”Starur” Björling är uppväxt på Gotland och bor nu på Öland. Under 2023 släpper hon en låt i månaden, under projektnamnet ”The Wheel”. En av dessa låtar har blivit utvald att tävla i Kalmars länsfinal av P4 Nästa.

Lördag 17 juni

Huvudakt: Syster Sol

Supportakt: Peter Åberg

21-åriga Peter Åberg från Dalarna gästar Musik på Larmtorget via Talentcoachs utbyte med systerorganisationen Dalapop. Han är en mycket lovande ung artist och låtskrivare på den svenska indiepop-scenen. Med sin uttrycksfulla personlighet, sina lekfulla men samtidigt allvarliga texter och en röst som liknar en yngre Albin Lee Meldau känns Peter Åberg helt rätt i tiden.

Lördag 2 september

Huvudakt: Stefan Sundström med band

Supportakt: Gravy Train

Gravy Train bildades 2019 i en liten trång replokal på varvsområdet i Oskarshamn. De sex medlemmarna har en bred musikalisk bakgrund och har doppat tårna i allt från synthpop och punk till jazz, blues och death metal. Kärleken till country och roots förenade bandet och de skapar idag en egen version som har fått fina recensioner.

Lördag 9 september

Huvudakt: Patrik Isaksson

Supportakt: Lovisa Niklasson

Lovisa Niklasson är en singer/songwriter från södra Öland, numera bosatt i Stockholm, som gör svensk musik med stort fokus på texter och känsla. I maj 2021 släppte hon sin debut-EP ”Skyttegravar” där den strama, avskalade och vindpinade miljön på södra Öland harmoniserar väl med låtarna och musiken. Våren 2023 syntes Lovisa i SVT:s nya program Songland där Oscar Zia slutligen valde hennes låt ”Golvet i hallen”. Hon planerar för fler musiksläpp under 2023.

Lördag 16 september

Huvudakt: Nike Sellmar

Supportakt: Sabina Thurner

Sabina Thurner är en artist och låtskrivare som kommer från Västervik, men bor i Kalmar sedan några år tillbaka. I maj 2020 släppte hon debutsingeln ”Down” och har efter det fortsatt skriva låtar med influenser från soul och r’n’b.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.