Annons

Det bästa i livet är gratis

Att vara hälsosam idag har nästan blivit synonymt med att köpa massor av saker. Det är möjligt att många kosttillskott, träningsskor och pulsklockor underlättar livet och träningen. Men det som ger dig mest hälsa är faktiskt gratis. Om du vill få en bättre hälsa utan att spendera massor pengar finns det fyra saker som du kan fokusera lite extra på!
Publicerad 21 mars 2021
Detta är en opinionstext i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Motion

Du kan göra ett komplett träningspass naken på vardagsrumsgolvet. Du behöver INGENTING förutom en kropp och en gnutta kreativitet. Du kan träna ett komplett styrke-, rörlighet- och flåspass (och få ut ALLA hälsoeffekter) helt utan redskap.

Annons

Sova

Det finns inget som är så billigt och behagligt som att sova några timmar extra. Att ta regelbunden sovmorgon och powernaps kan faktiskt göra dig både friskare, gladare och smartare!

Vatten

Jag tror att vi slarvar med vatten för att det är så enkelt att ta för givet. Utmana dig själv att dricka vatten till varje måltid, ha en vattenflaska där du jobbar. Börja dagen med vatten och hitta andra små smidiga lösningar. Det är en väldigt enkel åtgärd som faktiskt kan ha stor påverkan på ditt humör på en daglig basis.

Andning

De flesta tänker nog att de är rätt bra på att andas. Sanningen är att det är många som har svårt för att andas riktigt djupt. Det kan faktiskt göra att du känner dig stel, framför allt runt nacke men också på andra ställen. Lär dig ett par andningsövningar och träna upp din diafragma och dina andra andningsmuskler. När du andas djupare får du en effektiv metod för att minska stressen i kroppen.

Det bästa för hälsan är oftast gratis. Det krävs inga stora pengar för att leva en hälsosam livsstil. Men andning, vatten, sömn och motion marknadsförs inte lika ofta som andra produkter för att det inte finns samma vinstintresse. Spara dina pengar och fokusera på det som är viktigt.

Tack för den här gången. Vi ses som vanligt på Wellness Studio i Kalmar men också på Facebook och Instagram där du hittar mig som PT-Robin.

Annons
Annons
Annons
Annons