Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Digitalt språkcafé ska bidra till integration

Region Kalmar län är initiativtagare till Språkcafé online som riktar sig till personer som vill öva svenska eller lära ut svenska och samtidigt bidra till integration.
Foto: Mostphotos

De digitala träffarna anordnas en gång i veckan av folkbiblioteken i Kalmar län och Kompis Sverige. Språkcafé online ersätter de fysiska språkkaféerna tillfälligt.

Tanken med Språkcafé online är att det ska vara en öppen mötesplats där man får möjlighet att träffa människor från hela länet. Målet är att skapa en möjlighet för nyanlända att lära sig svenska och samtidigt motverka det digitala utanförskapet hos målgruppen.

Region Kalmar län finansierar insatsen under 2021 och förhoppningen är att man sedan ska ha lagt grunden för de folkbibliotek i länet som vill implementera tjänsten i sin egen verksamhet 2022.

Läs mer