Annons

Dödsfall i Kalmar kan inte kopplas till covidvaccin: ”Inga indikationer”

Dagen efter en covid-vaccinering dog en äldre man på ett särskilt boende i länet. Nu är obduktionen klar och protokollet visar att det inte går att göra några kopplingar mellan dödsfallet och vaccinationen, det rapporterar SVT.
Publicerad 14 januari 2021
Foto: Mostphotos

Den 30 december skickade Region Kalmar län in en biverkningsrapport till Läkemedelsverket med anledning av ett dödsfall. Enligt Region Kalmar län handlade det om en multisjuk, äldre person som avled i ett misstänkt hjärtstopp.

Dödsfallet rapporterades till Läkemedelsverket, vilket hälso- och sjukvården har en skyldighet att göra vid avvikelser.

Annons

– Att vi har anmält det här till Läkemedelsverket är en rutinåtgärd. Med tanke på den oro som kan finnas kring just covidvaccinationer är det extra angeläget att vi är öppna med det vi kan och följer de processer vi har, sa chefläkare Mattias Alvunger till KalmarPosten.

Nu har Läkemedelsverket fått obduktionsprotokollet och kan konstatera att det inte finns några kopplingar mellan vaccinet och dödsfallet.

– Det finns inga indikationer i nuläget på att detta dödsfall skulle ha en koppling till vaccination mot covid-19, skriver Veronica Arthurson, enhetschef för Läkemedelsäkerhet, i ett mail till SVT.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons