GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dödsskjutningen vid Funkaboskolan – häktad kvinna släpps på fri fot

Publicerad 7 november 2022 • Uppdaterad 21 november 2022
Foto: Linus Gunnarsson

I slutet av september greps och häktades en kvinna i 20-årsåldern misstänkt för medhjälp till mord gällande dödsskjutningen vid Funkaboskolan.

Kvinnan, som är ostraffad sedan tidigare, har nu släppts ur häktet, det rapporterar P4 Kalmar.

Det var den 22 maj i år som polisen larmades till Funkabo, där flera privatpersoner larmat om höga smällar. Vid Funkaboskolan anträffades en skottskadad 19-åring, som avled senare under kvällen.

Sedan i slutet av augusti sitter även en 28-årig man häktad misstänkt för medhjälp till mord. Som mest har fem personer suttit häktade misstänkta för inblandning i mordet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.