Annons

Dollarstore slog upp portarna i Kalmar

Den 21 oktober slog Dollarstore upp portarna ute bredvid The Box i Hansa City. Kön ringlade lång och många såg fram emot att kolla in den nya butiken.
Kalmar • Publicerad 27 oktober 2022
Den 2200 kvadratmeter stora butiken ute i Hansa City kunde den 21 oktober slå upp portarna efter lång planering.
Den 2200 kvadratmeter stora butiken ute i Hansa City kunde den 21 oktober slå upp portarna efter lång planering.Foto: Kajsa Sjögren

Den 2200 kvadratmeter stora butiken ute i Hansa City kunde den 21 oktober slå upp portarna efter lång planering. Dollarstore är en snabbt växande svensk lågpriskedja som startade upp 1999, med butiker från norr till söder. I närområdet finns redan butiker i Nybro, Borgholm och Oskarshamn. Och nu till sist även i Kalmar.

Dagen till ära bjöds det på kanelbullar och kön ringlade lång till entrén som är belägen bredvid The Box, före detta Modehuset, huvudingång.

Annons

När KalmarPosten pratade med Dollarstores distriktschef Henrik Larsson i augusti berättade han att ingen butikschef blivit tillsatt ännu, men utanför den nyöppnade butiken stod den nya butikschefen Martina Oskarsson ihop med Borgholms butikschef Tina Hedlund som var glada inför öppningen.

Tina Hedlund från Dollarstore i Borgholm hjälper kollegan och butikschefen Martina Oskarsson att öppna Dollarstore Kalmar.
Tina Hedlund från Dollarstore i Borgholm hjälper kollegan och butikschefen Martina Oskarsson att öppna Dollarstore Kalmar.Foto: Kajsa Sjögren

– Kalmar blir den 127:e butiken. Kalmar är en stor attraktiv stad, och där har vi bara väntat på rätt läge. Det har vi fått nu på Hansa City, som är ett attraktivt området i Kalmar. Vi öppnade i Nybro för sex år sedan, i Borgholm för två år sedan och i Oskarshamn för snart fem år sedan. Det har varit önskvärt att öppna i Kalmar i flera år, men vissa städer tar lite längre tid att komma i fas med och det gäller att hitta rätt läge, sa Dollarstores distriktschef Henrik Larsson till KalmarPosten i somras.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons