Annons

Dom: Hade vapen och ammunition utan licens i bostaden

En man i 70-årsåldern fälls för vapenbrott och brott mot vapenlagen efter att ha förvarat flera licenspliktiga vapen och ammunition i sin lägenhet i Kalmar.
Publicerad 6 juni 2021
Tårgas. Arkivbild.
Tårgas. Arkivbild.Foto: Tushencov Anatoliy/Mostphotos

Det rörde sig om ett jaktgevär, en studsare, som mannen tagit hand om åt en släkting. När släktingen hade gått bort blev vapnet kvar hemma hos honom.

Ammunitionen var gammal militärammunition som han sade sig ha hittat. Dessutom hade mannen tre sprayflaskor tårgas och ett elchockvapen som han sade sig ha köpt utan att veta att de var licenspliktiga.

Annons

Kalmar tingsrätt konstaterar att mannen, som har licens för andra vapen och säger sig ha god kunskap om vapen, borde ha koll på vad som kräver licens eller inte.

Straffet blir villkorlig dom och 60 dagsböter a 100 kronor, totalt 6000 kronor. Ammunitionen, tårgasen och elchockvapnet förklaras förverkat.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons