Annons

Dom: Tonåring körde a-traktor i över 80 kilometer i timmen

En 17-årig kille från Emmaboda kommun döms vid Kalmar tingsrätt för olovlig körning efter att ha kört en a-traktor som var ombyggd till en personbil.
Publicerad 30 januari 2021
Foto: Mostphotos

Det var den 30 juli som mannen blev stoppad av polisen i Torsås när han körde sin a-traktor.

Polisen hade i en hastighetskontroll mätt upp att fordonet gick i över 80 kilometer i timmen, något som 17-åringen nekar till. Han menar att mätningen vid det aktuella tillfället var felaktigt och att polismannen troligtvis riktat sin laser på bilen som låg bakom honom.

Annons

”Av utredningen i övrigt har framgått att det inte funnits någon förväxlingsrisk beträffande vilket fordon som mätningen avsett och någon reel anledning att ifrågasätta hastighetsmätningens riktighet har därför inte framkommit”, skriver tingsrätten.

Tingsrätten anser att 17-åringen måste ha insett att fordonet inte längre var att betrakta som en a-traktor och att han därmed saknade behörighet att framförda fordonet.

17-åringen döms till dagsböter på 1 500 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons