Dömdes för 181 grova våldtäkter mot sina egna barn – nu tas fallet upp i hovrätten

Ett par, en förskollärare och hennes sambo, dömdes i Kalmar tingsrätt för en lång rad grova våldtäkter mot sina små barn. I dag lyfts fallet i Göta Hovrätt.
Publicerad 12 oktober 2021
Hovrätten Jönköping. Thomas Möller/Mostphotos
Hovrätten Jönköping. Thomas Möller/MostphotosFoto: Thomas Möller

Ett ex-par dömdes i Kalmar tingsrätt för grova våldtäkter mot sina barn. Fallet har blivit mycket uppmärksammat och under tisdagen ska fallet upp i Göta hovrätt. Båda föräldrarna överklagar tingsrättens domar och vill ha reducerade fängelsestraff, det rapporterar bland annat P4 Kalmar och Barometern.

Mannen dömdes nästan till maxstraff, 13 år och sex månader, för bland annat 181 grova våldtäkter mot barn. Han överklagar nästan 80 brott som inkluderar sexuella ofredanden och misshandel av det äldre barnet. Den före detta sambon dömdes till 8 år och sex månader för bland annat 14 grova våldtäkter. Båda vill även att skadeståndet till barnen ska minskas. Hovrättens förhandlingar startar idag, 12 oktober, och håller på till den 17 november.

Det var under försommaren 2020 som mannen och kvinnan häktades misstänkta för flera grova sexuella övergrepp mot sina två små barn.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.