Dråpförsök i Orrefors – man slog sig in i lägenhet

En man i 25-årsåldern sitter anhållen misstänkt för försök till dråp, grovt olaga hot, grovt hemfridsbrott och grovt brott mot knivlagen. Han är även misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.
Publicerad 26 maj 2023 • Uppdaterad 27 maj 2023
Polisavspärrning
PolisavspärrningFoto: Mostphotos

Det var vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen som ett dråpförsök inträffade i Orrefors, Nybro kommun.

– En man trängde sig in i en lägenhet i Orrefors genom att krossa ett fönster och slå sig in i lägenheten. I samband med det har en man som befann sig i lägenhet försökt hindra detta och den misstänkte försökte då skada honom med en kniv. Han knivhotade honom samt en kvinna som var i lägenheten. Gärningsmannen flydde sedan från lägenheten och greps i Orrefors av polis, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Mannen som befann sig i lägenheten skadades lindrigt men behövde inte föras med ambulans till sjukhus. Kvinnan skadades inte fysiskt. De tre personerna ska känna varandra sedan tidigare.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.