unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Drive-in ska underlätta för Kalmarborna att julhandla lokalt

Med start den här veckan kan du beställa varor från butiker i centrala Kalmar och sedan hämta ut dem vid ”Kvarnholmens Drive-in” utanför Baronen.
Centrumutvecklare Lisa Söderholm och Baronens Anders Stensson hoppas att den nya tjänsten ska uppskattas.
Centrumutvecklare Lisa Söderholm och Baronens Anders Stensson hoppas att den nya tjänsten ska uppskattas.
Foto: Simon Karlsson

– Det här är väldigt snabbt organiserat. På sin höjd är det två veckor sen vi började fundera på det, berättar Anders Stensson som är förvaltare på Baronen.

När svenska folket uppmanas att inte besöka fysiska butiker under rådande pandemi får man vara lite kreativ för att hålla liv i det lokala näringslivet.

– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för folk att handla lokalt, säger Lisa Söderholm. Och nu kan du hämta allt på en och samma gång, betalat och klart!

Så sent som i fredags skickades förfrågan ut till Kvarnholmens sällanköpsbutiker om vilka som vill ansluta sig till drive-in-tjänsten, och på tisdagen har redan ett 30-tal hoppat på.

– De allra flesta vill vara med men det är inte alla som kan, för att de inte kan lösa betalningsfrågan, säger Anders Stensson.

Han och centrumutvecklare Lisa Söderholm hoppas och tror att den nya tjänsten ska uppskattas, och användas, av Kalmarborna när årets julklappar ska inhandlas.

– Det här är ett av flera alternativ som finns för den som vill handla lokalt. Och det är såklart det som är vårt mål, vi vill att pengarna stannar här i Kalmar.

Så hur fungerar det rent praktiskt?

Kalmarcity.se och Baronen.se ser du alla butiker som erbjuder tjänsten. Besök deras hemsidor och beställ dina varor genom att ringa eller kontakta butiken på annat sätt. Du betalar redan där och då, genom exempelvis swish eller Klarna.

Kvarnholmen Drive-in har öppet måndag-torsdag, klockan 16-18, så när du gör din beställning så berättar du dag och tid som du vill hämta varorna. Du kan handla från flera av butikerna och hämta ut allt på en och samma gång. Är det julklappar så kan du be att få dem inslagna.

Butiken kontaktar drive-in-personalen som hämtar varorna och lämnar ut dem till dig vid den överenskomna tidpunkten.

För upphämtning samma dag måste beställningen vara gjord senast 14.00. Mat, dryck, mediciner och andra varor med åldersgräns går ej att köpa via den nya tjänsten.

Kvarnholmen Drive-in är öppen fram till dan före dopparedan, den 23:e december.

– Men jag har haft en drive-in-idé för Baronen förut, innan pandemin, så vi får se vad det kan bli framöver, avslutar Anders Stensson.

Läs mer