Annons

Drygt 4 500 vaccinerade – personal på tur nästa vecka

På fredagen meddelar Region Kalmar län att det nu är drygt 4 500 personer vaccinerade mot covid-19 i länet.
Publicerad 15 januari 2021
Genrebild
GenrebildFoto: mostphotos

Drygt 4 500 personer har vaccinerats mot covid-19 i länet. Det är främst omsorgstagare vid särskilda boenden som har vaccinerats och några kommuner har även kommit igång med personalvaccineringar.

Antalet vaccinerade kan dock vara något högre då någon definitiv veckoredovisning har kommit från två av länets kommuner.

Annons

Nästa vecka kommer vaccinationerna att utökas till personal inom kommunernas omsorgsverksamhet och hemtjänst som jobbar nära äldre och sköra samt sjukvårdspersonal som jobbar med covid-sjuka.

För att få ett fullgott skydd behöver man två doser av vaccinet. Den andra sprutan av vaccin kommer att börja ges till de omsorgstagare på särskilda boenden som vaccinerades i slutet av devember.

Totalt kommer 3 250 doser att fördelas kommande vecka. Till och med fredagen har Region Kalmar län mottagit totalt 8 300 vaccindoser.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons