Annons

Dubbel olovlig körning och kvinna på stulen cykel

En man och en kvinna dök upp på lite olika platser och tidpunkter under torsdagen och genererade anmälningar om allehanda brott.
Publicerad 4 juni 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Mannen som är i 35-årsåldern stoppades först på Södra vägen i Nybro, vid 05-tiden på torsdagsmorgonen, när han var ute och körde bil trots avsaknad av körkort.

– Han är sedan tidigare välkänd av oss för grova olovliga körningar och drograttfylleri, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Det ledde till en ny anmälan om grov olovlig körning.

Nästa gång polisen fick syn på mannen var på Södra vägen i Kalmar, vid 23.45-tiden. Denna gång i sällskap av en kvinna i 30-årsåldern, som misstänks vara narkotikapåverkad. Mannen har inte återfått körkortet under dagen och sätts upp för ännu en grov olovlig körning. Han misstänks även för drograttfylleri och dopningsbrott, och både han och kvinnan tas med för provtagning.

– Vid 01-tiden ska bilen bärgas från Södra vägen, och då dyker plötsligt kvinnan upp på en cykel, som hon inte hade tidigare, säger Robert Loeffel.

Polisen tror att kvinnan helt sonika har stulit en cykel någonstans i närheten av polisstationen efter att ha provtagits och försatts på fri fot. Så rätt som det var hade patrullen både en omhändertagen bil och en omhändertagen cykel att hantera, och kvinnan hade en ny anmälan på sig - denna gång gällande stöld.

Kvinnan är för övrigt aktuell i ett annat mer uppmärksammat brott. Hon var en av de fyra personer som befann sig i Snurrom natten till tisdag, då en fest spårade ur och en man fick föras till sjukhus efter att ha slagits med tillhygge. Ett antal anmälningar och motanmälningar om misshandel och hot har upprättats i det ärendet, och kvinnan är uppsatt för försök till grov misshandel.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons