Annons

Duo åtalas för grovt narkotikabrott – transporterade över 88 000 tabletter

En man och en kvinna i 35- respektive 40-årsåldern åtalas för grovt narkotikabrott. Detta efter att mannen blivit stoppad med över 88 000 narkotikaklassade tabletter.
Kalmar • Publicerad 27 januari 2023
I personbilen mannen färdades i hittades en låda med misstänkt narkotika i.
I personbilen mannen färdades i hittades en låda med misstänkt narkotika i.Foto: Polisens förundersökning

Det var den 15 oktober förra året som mannen i samband med en fordonskontroll blev stoppad av polis i centrala Kalmar. Enligt anmälan skriven av polisen ska mannen blivit tämligen nervös när polisen kontrollerade fordonet, varpå polisen misstänkte att något inte stod rätt till.

Enligt förundersökningen ska mannen nämligen kört narkotikapåverkad och i personbilen han färdades i hittades en låda med misstänkt narkotika. Mannen kunde efter stoppet gripas misstänkt för rattfylleri och grovt narkotikabrott.

Annons

Den misstänkta mannen kunde kopplas till en lägenhet, där han enligt förundersökningen synts till mycket under hösten. Även grannar ska ha klagat på ”mycket spring” i kvinnans trappuppgång.

På adressen bodde den åtalade kvinnan och ska enligt åtalet förvarat narkotika ihop med mannen. Hon misstänks även ha förpackat den. Enligt polisen ska duon haft narkotikan i syfte för att sälja den vidare.

När polis genomförde husrannsakan hos mannen och kvinnan påträffades även annan typ av narkotika i bägges hem. I och med detta står mannen också åtalad för ett fall av ringa narkotikabrott medan kvinnan åtalas för narkotikabrott.

I första hand yrkar åklagaren på att kvinnan ska dömas för grovt narkotikabrott och i andra hand medhjälp till grovt narkotikabrott. Mannen erkänner grovt narkotikabrott medan kvinnan nekar.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons