Annons

Duo döms för narkotikabrott – transporterade över 88 000 tabletter

En man och en kvinna i 35- respektive 40-årsåldern döms till fängelsestraff för narkotikabrott. Detta efter att mannen blivit stoppad med över 88 000 narkotikaklassade tabletter och kvinnan hjälpt till att paketera dem.
Kalmar • Publicerad 12 februari 2023
I personbilen mannen färdades i hittades en låda med tabletter i, som värderas till 400 000 kronor.
I personbilen mannen färdades i hittades en låda med tabletter i, som värderas till 400 000 kronor.Foto: Polisens förundersökning

Det var den 15 oktober förra året som mannen i samband med en fordonskontroll blev stoppad av polis i centrala Kalmar. Enligt anmälan skriven av polisen ska mannen blivit tämligen nervös när polisen kontrollerade fordonet, varpå polisen misstänkte att något inte stod rätt till.

Enligt förundersökningen ska mannen nämligen kört narkotikapåverkad och i personbilen han färdades i hittades en låda med misstänkt narkotika. Mannen kunde efter stoppet gripas misstänkt för rattfylleri och grovt narkotikabrott.

Annons

Den misstänkta mannen kunde kopplas till en lägenhet där den dömda kvinnan bodde, där han enligt förundersökningen synts till mycket under hösten. Även grannar ska ha klagat på ”mycket spring” i kvinnans trappuppgång. Under husrannsakan i bostaden kunde narkotika påträffas i kvinnans bostad och även föremål som kunde kopplas till att den narkotika som påträffades i bilen tidigare hade funnits i kvinnans lägenhet.

Nu döms mannen till grovt narkotikabrott, rattfylleri och två fall av ringa narkotikabrott. Kvinnan i sin tur har gjort sig skyldig till narkotikabrott och medhjälp till grovt narkotikabrott efter att ha låtit narkotikan vara i hennes bostad samt hjälpt till att paketera den.

Mannen döms till tre år och sex månaders fängelse. Han erkänner samtliga brott. Kvinnan döms till ett års fängelse mot sitt nekande.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons