Duran och Mollan bjuder in till roliga timmen – ny föreställning i sommar

Glitterskorna är på, Vaktis har klätt på sig sommaroverallen och Kapten Svartskägg styr skutan mot Kalmar och Öland när Duran och Mollan bjuder in till sin sommarföreställning ”Roliga timmen”.
Publicerad 29 mars 2023
Duran och Mollan bjuder in familjer till roliga timmen på Krusenstiernska gården och Solliden.
Duran och Mollan bjuder in familjer till roliga timmen på Krusenstiernska gården och Solliden.Foto: Linn Svensson

Precis som förra sommaren och många somrar innan dess så gör sig Duran & Mollan redo för en ny sommarföreställning. Två år i rad har de haft gympatema på sina föreställningar – men denna sommaren blir det annorlunda.

Gruppen bjuder nämligen in till föreställningen ”Roliga timmen”. En aktivitet som många känner igen från skoltiden:

– Allting kan hända under en rolig timme. Vi har inte satt ramen helt ännu, men det kan mycket väl komma spännande gäster och så blir det självklart en massa bus, säger Martin Rydell, som spelar Vaktis.

Faktum är att Vaktis under tid i skolan aningens för blyg för att själv ställa upp på roliga timmen, men nu tar han alltså revansch ihop med Duran, Mollan och Kapten Svartskägg.

Föreställningen kommer visas på Solliden på Öland den 24 juli och Krusenstiernska gården den 26 juli.

– Det är så himla vackra platser vi valt. Det blir härligt med en massa barn på Krusenstiernska, säger Ida Seve, som spelar Mollan.

Niklas Brevestedt (Kapten Svartskägg), Anna Rydell (Duran), Ida Seve (Mollan) och Martin Rydell (Vaktis).
Niklas Brevestedt (Kapten Svartskägg), Anna Rydell (Duran), Ida Seve (Mollan) och Martin Rydell (Vaktis).Foto: Linn Svensson

Inför de roliga timmarna i sommar hoppas Duran och Mollan på att deras fans vill vara med och bestämma vad de ska göra under timmen.

– Det är alltid kul att höra vad vår publik vill ha. Det kan vara att man till exempel önskar någon låt, säger Duran (Anna Rydell).

I sommar är deras förhoppning att Solliden och Krusenstiernska ska överösas av barnskratt, allsång och dans.

– Vi ser fram emot ett publikhav. Då blir vi extra taggade, säger Vaktis.

Biljetter till föreställningarna finns ute nu.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.