Ebba Forsberg och Ångmaskinen tar Dylan, Cohen och Waits till Kalmar

Sångerskan Ebba Forsberg uppträder återigen tillsammans med bandet Ångmaskinen på Kalmar teater. Det kommer bjudas på tolkningar av bland andra Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits.
Publicerad 12 mars 2023
Ebba Forsberg.
Ebba Forsberg.Foto: Mostphotos/Pressbild

Ebba Forsberg har varit aktuell som artist i över 30 år och har flera kritikerrosade tolkningar bakom sig som hon skrivit ihop med Mikael Wiehe. De flesta av favoriterna Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits.

– Jag har en förkärlek till materialet och tycker texterna är fantastiska. Att skriva tolkningar är ett sätt att hylla materialet genom att låta det leva vidare, berättade Ebba Forsberg i en tidigare intervju med Kalmarposten.

– Precis som att folk framför Mozart och Bach på nya sätt så kan man sjunga Cohen och Dylan. Man ger en ny röst till ett material som är på världsnivå och tidlöst. Just att jag gör många av tolkningarna på svenska ger också en helt annan närhet. Man kommer närmare låtarna och de får nytt liv. Det handlar om att öppna upp materialet och både tolkningar och översättningar är väldigt intressant. Det är en konstform.

Förutom Ebba Forsberg står även Ångmaskinen på scen, ett band som består av Marcus Holm, Andreas Galle, Johan Aronsson, Lars Mattsson, Rey-Ove Karlén och Roger Myrehag.

Datumet för spelningen i Kalmar är den 28 april på Kalmar teater.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.