Edvin Törnblom gör liveshow i Kalmar

Humorprofilen Edvin Törnblom kommer till Kalmar med en ny humoristisk showmonolog.
– Jag skrev en bok men i mitt huvud skrev jag ett manus till min liveshow. Det här är en föreställning som frigör mig som människa, kastar mig ut och får mig att visa vad jag kan för världen, säger Edvin Törnblom.
Publicerad 30 mars 2023
Edvin Törnblom.
Edvin Törnblom.Foto: Stellan Runge

2022 var ett hektiskt år för humorprofilen och ena halvan av podden ”Ursäkta”. I april förra året släppte debuterade han som författare med sin bok ”Bögen är lös”, en humoristisk instruktionsbok om hur det är att leva som queer i dag.

Nu ger sig Edvin Törnblom sig ut på vägarna för att turnera med sin nya föreställning ”Bögen är lös (i magen)”, som föddes när han skrev sin bok.

– Jag skrev en bok men i mitt huvud skrev jag ett manus till min liveshow. Det här är en föreställning som frigör mig som människa, kastar mig ut och får mig att visa vad jag kan för världen, säger han i ett pressmeddelande.

Edvin Törnström har ihop med komikern Johanna Nordström succépodcasten "Ursäkta". Pressbild.
Edvin Törnström har ihop med komikern Johanna Nordström succépodcasten "Ursäkta". Pressbild.Foto: Robert Eldrim

”Bögen är lös (i magen)” beskrivs som en humoristisk showmonolog där profilen skildrar hur det har varit att växa upp som bög och människa under 00-talet – den beskrivs också som en extravagant frigörelse och en hyllning till Gunilla Persson, Paris Hilton, Britney Spears, alla ”fag-hags” och tokiga kvinnor som format Edvin till den han är.

Den 30 november kommer han till Kalmarsalen. Biljetter släpps den sista mars.

Detta är: Edvin Törnblom

Innan Edvin tog steget in i rampljuset jobbade han bakom kameran med TV-utveckling, men efter att ha anlitats som sidekick i radioprogrammet PP3 i P3 kunde han inte hålla sig längre.

Åren som följde blev han ungdomsprogramledare på SVT i program som ”Häng på” och ”Edvin och Laki hjälper till” innan han tillsammans med Johanna Nordström startade podcasten ”Ursäkta” som i dag är en av de mest lyssnade poddarna i Sveriges historia.

Podden har även blivit prisad som Årets Podd från både Det svenska humorpriset och Radiopriset Guldörat.

2022 ledde han bland annat QX-galan med Sissela Kyle, släppte boken ”Bögen är lös” tillsammans med bokförlaget Forum och åkte ut på arenaturné med URSÄKTA LIVE. Han kammade också hem tre priser på 2023 års QX-gala, bland annat storpriset årets HBTQ.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.