Annons

Efter bussolyckan – chauffören har lämnat Iva

Den man i 70-årsåldern som under tisdagen blev svårt skadad i en bussolycka utanför Påryd har nu lämnat intensivvårdsavdelningen, meddelar regionen.
Publicerad 19 april 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Under tisdagen vid 12:20-tiden larmades räddningstjänsten till länsväg 520, strax utanför Påryd, efter att en buss kört av vägen.

På bussen fanns inga passagerare men chauffören, en man i 70-årsåldern, fick föras med ambulans till sjukhus.

Annons

Under tisdagen meddelade Region Kalmar län att mannen lagts in på intensivvårdsavdelning med svåra skador. På onsdagsmorgonen hade han kunnat lämna intensivvårdsavdelningen, enligt regionen.

Polisen tog under dagen för olyckan bussen i beslag och påbörjade en teknisk undersökning. En anmälan har upprättats om vårdslöshet i trafik där chauffören är uppsatt som misstänkt.

– Det är rutinmässigt för att vi ska kunna utreda omständigheterna, hur det kom sig att bussen körde av vägen och kolliderade med trädet. Vi har ännu inte kunnat prata med chauffören, säger Robert Loeffel, presstalesperson polisregion Syd.

Hedda OttestamSkicka e-post
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons