Annons

Efter granskning – barn- och ungdomspsykiatrin i länet behöver förbättras

Revisorerna som granskat Kalmar läns barn- och ungdomspsykiatri bedömer att vården ”till viss del bedrivs på ett lämpligt sätt”.
Nu har regionstyrelsen fått flera rekommenderade åtgärder att följa upp.
Kalmar län • Publicerad 14 april 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Katja Kircher/Mostphotos

Sammanfattningen av granskningen av länets barn- och ungdomspsykiatri är att den delvis bedrivs på ett ändamålsenligt sätt och är tillgänglig, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande. Enligt revisorerna har regionstyrelsen delvis en styrning, uppföljning och intern kontroll för att säkerställa vården för länets unga patienter.

Målvärdet, vilket är ett hjälpmedel för att få överblick över kvalitetsarbetet på en mottagning, visar på att länets BUP-mottagningar når vårdgarantin för att kunna erbjuda barn och unga en tid till ett första besök – samtidigt når verksamheten inte målvärdet för efterföljande utredningar.

Annons

För att följa upp revisorernas granskning har regionen fått flera rekommenderade åtgärder att följa upp, bland annat så rekommenderas styrelsen att säkerställa en förbättrad samverkan mellan barn- och ungdomspsykiatrin och barn- och ungdomshälsan respektive skolan.

Vidare meddelar regionen att man sedan den tidigare granskningen 2018 har förbättrat vården och gjort insatser på flera områden, bland annat genom att regionen har stärkt kompetensförsörjningen av psykologer efter en inspektion av Arbetsmiljöverket.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons