GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Efter inbrott på skola – elever får hemundervisning

Under torsdagen skickades elever på Kalmar Fria Läroverk hem efter att ett inbrott upptäckts på skolan. Ett tiotal lärardatorer har stulits.
Publicerad 14 oktober 2021 • Uppdaterad 14 oktober 2021
Foto: Fredrik Larsson/Mostphotos

Gymnasieskolan Kalmar Fria Läroverk ställer in alla lektioner under torsdagen med anledning av ett inbrott. Alla elever på skolan har blivit hemskickade, vilket Sveriges radio var först med att rapportera.

– Jag kan bekräfta att vi har haft inbrott och att alla elever är hemskickade. Polisen har ännu inte kommit och därför kan jag inte kommentera något mer ännu, säger rektor Linda Wolfgang vid 10-tiden på torsdagen.

Under eftermiddagen kunde rektorn komma med ytterligare information.

– Polisen har varit här och gjort undersökningar. Totalt har cirka ett tiotal lärardatorer blivit stulna och ett dussintal lås har blivit uppbrutna till personalrum.

– Nu jobbar vi på att återställa allt så att vi återigen kan ha elever på plats. Fastighetsägaren jobbar på det men vi kommer tills vidare att bedriva distansundervisning för skolans elever, vilket föräldrar och elever fått information om.

När kan eleverna komma tillbaka till skolan?

– Från och med måndag räknar vi med att bedriva undervisning på plats på skolan igen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.