GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Efter mordet vid Funkaboskolan – tre misstänkta släppta ur häktet

Tre personer misstänkta för medhjälp till mord vid dödskjutningen i Funkabo är släppta ur häktet och försatta på fri fot, det meddelar polisregion Syd.
Kalmar • Publicerad 26 oktober 2022
Anledningen till frisläppningen beror på att det inte längre finns skäl till att hålla personerna häktade.
Anledningen till frisläppningen beror på att det inte längre finns skäl till att hålla personerna häktade.Foto: Linus Gunnarsson

För mordet har fem personer varit frihetsberövade men i dag meddelade vice chefsåklagare Åsa Adolsson att tre av dem som tidigare suttit häktade för medhjälp till mord är försatta på fri fot. Anledningen till frisläppningen beror på att det inte längre finns skäl till att hålla personerna häktade.

Däremot kvarstår brottsmisstankarna mot de tre personerna och förundersökningen pågår som tidigare, skriver polisregion Syd i ett pressmeddelande.

Den 16 september meddelade polisen att tre män, under 20 år gamla, blivit frihetsberövade gällande mordet vid Funkaboskolan i Kalmar. Männen begärdes senare häktade misstänka för mord, alternativt medhjälp till mord.

Det var under natten till måndagen den 22 maj i år som polisen fick in flera samtal om höga smällar i området kring Berga och Funkabo. Vid Funkaboskolan anträffades en skottskadad man. Han fördes med ambulans till sjukhus, men avled senare av sina skador.

KalmarPosten har sökt vice chefsåklagare Åsa Adolsson.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.