GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Efter olyckan: Fritidsgården håller kvällsöppet

Efter den olycka vid Södemöreskolan under tisdagseftermiddagen där en pojke skadades allvarligt håller nu fritidsgården i Ljungbyholm öppet under kvällen, för att möta övriga elever som kanske känner en oro efter händelsen.
Ljungbyholm • Publicerad 15 november 2022
Kalmar kommun.
Kalmar kommun.Foto: Linus Gunnarsson

”Fritidsgården håller extra öppet ikväll och på plats finns elevhälsa, skolledning och personal från kyrkan för att möta ungdomars frågor och oro”, skriver Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Vårdnadshavare är underrättade och planering pågår för att möta skolans elever i morgon. Kurator kommer även att finns på plats i morgon för elever som vill prata om händelsen.

Det var under tisdagseftermiddagen som ambulans och polis kallades till Södermöreskolan i Ljungbyholm utanför Kalmar. Detta efter att flera elever fått frätande ämnen över sig efter en explosion orsakat av kemikalier som eleverna blandat ihop.

Fyra elever fördes till sjukhus – varav en pojke under 15 år är svårt skadad och vårdas på intensiven. Tre av eleverna kom undan med lindrigare skador, två av dem vårdas på vårdavdelning medan den tredje har fått lämna sjukhus, berättar Region Kalmar län. En anmälan om vållande till kroppsskada är upprättad.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.