Annons

Efter polisinsatsen i Djurängen: Pojke på cykel slängde vapen efter polisjakt

Den tonårspojke som polisen letade efter under onsdagskvällen i Djurängen slängde ifrån sig vapnet under en polisjakt.
Kalmar • Publicerad 12 januari 2023
Ett mindre område på Djurängsvägen var under onsdagskvällen avspärrad. På en gräsplätt låg en cykel, som kan tillhöra den okända gärningspersonen.
Ett mindre område på Djurängsvägen var under onsdagskvällen avspärrad. På en gräsplätt låg en cykel, som kan tillhöra den okända gärningspersonen.Foto: Linn Svensson

Det var på onsdagskvällen vid 21-tiden som flera polispatruller befann sig i Djurängen i Kalmar med anledning av att en person ska ha slängt ifrån sig ett vapenliknande föremål för att sedan försvinna från platsen.

Polisen var först förtegen om hur de fått till sig uppgifterna om att tonårspojken ska ha slängt ifrån sig det förmodade vapnet, men nu berättar polisen att de jagade den misstänkta gärningspersonen.

Annons

– Polispatrull kontrollerade en person på cykel i Djurängen men personen började cykla och slängde senare ifrån sig cykeln och flydde till fots, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Flera polispatruller, däribland hundpatrull, var på plats i stadsdelen. Polisen använde även drönare i sökarbetet.
Flera polispatruller, däribland hundpatrull, var på plats i stadsdelen. Polisen använde även drönare i sökarbetet.Foto: Linn Svensson

Medan polisen försöker få fatt i personen, som beskrivs som en pojke i övre tonåren, slänger han ifrån sig ett förmodade vapnet. Vapnet är ivägskickat för vidare analys.

– Polisen hittade det i en buske. Nu ska det analyseras. Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott, säger Fors.

På torsdagsmorgonen är ännu ingen person gripen.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons