Efter rån på bensinstation och mordförsök – 21-åring döms till 15 års fängelse

En 21-årig man döms nu av Kalmar tingsrätt till 15 års fängelse efter att han försökt råna en mack och knivhuggit den anställde samt knivhuggit en ung man 27 gånger under natten efter rånförsöket.
Kalmar • Publicerad 21 oktober 2022
Nu döms den 21-årige mannen av en enig tingsrätt, mot sitt nekande, till 15 års fängelse
Nu döms den 21-årige mannen av en enig tingsrätt, mot sitt nekande, till 15 års fängelseFoto: Polisen

Det var den 25 mars i år som den dömde mannen ska ha försökt att råna en mack på Borgmästaregatan i Kalmar. Inne på macken den aktuella kvällen jobbade en man i kassan och i butiken fanns även två besökare. Men rånet misslyckades och i stället kom 21-åringen därifrån utan några kontanter som det först var tänkt. Kvar på macken lämnade han en knivhuggen anställd som enligt åtalet hade livshotande skador efter att ha blivit huggen flera gånger i låret och ena armen.

Under natten efter rånförsöket knivhögg han en även en man i 18-årsåldern 27 gånger efter att ha stämt träff om en knarkaffär. Mannen blev huggen på flera ställen, bland annat i ansikte, bakhuvud och rygg. Även där har rättsläkare konstaterat skadorna som livshotande. Men den knivhuggne mannen överlevde.

Nu döms den 21-årige mannen av en enig tingsrätt, mot sitt nekande, till 15 års fängelse för försök till grovt rån och försök till mord. Han ska även betala totalt cirka 270 000 kronor i skadestånd till de knivhuggna männen samt en person som befann sig på bensinstationen den aktuella kvällen.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.