Annons

Efter vattenskoterolyckan – man misstänks för flera brott

I lördags krockade två vattenskotrar med fyra personer i vattnet utanför Kattrumpan i Kalmar. Nu misstänks en man i 35-årsåldern för flera brott.
Publicerad 21 juni 2022
Efter räddningsinsatsen bogserades vattenskotrarna in till Ölandskajen vid Sjöräddningssällskapet.
Efter räddningsinsatsen bogserades vattenskotrarna in till Ölandskajen vid Sjöräddningssällskapet.Foto: Hedda Ottestam

En stor räddningsinsats med kustbevakningen, sjöräddningen, räddningstjänst och polis larmades till platsen. Även räddningsdykare var på plats. Två personer togs om hand av ambulans där en av de drabbade hade väldigt ont i ryggen och nacken. Skadeläget är i nuläget oklart.

Förundersökningsledare hos polisen lämnade över ärendet till Kustbevakningen som utredde vad som orsakat olyckan. Nu har man lämnat över handlingar till polisen och en man i 35-årsåldern är misstänkt för flera brott – grov vårdslöshet i sjötrafik, vållande till kroppsskada och brott mot sjölagen.

Annons

– Brottet består i att han med vattenskoter inte anpassat hastighet och avstånd och därmed orsakat olyckan. När det gäller brott mot sjölagen beror det på att han lämnade olycksplatsen utan att larma eller inleda räddningsåtgärder med en gång. Han återkom senare till platsen, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Foto: Hedda Ottestam
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons