Annons

Elever tog matchställ från Kalmar hela vägen till Senegal

Eleverna Gustaf Mild, Ashraf Barbakh och Eskil Wouters från CIS-gymnasiet i Kalmar har landat i Senegal för att fortsätta jobba med sitt UF-företag. Med sig hade de matchställ från Kalmar Södra IF som de skänkte till det lokala laget.
Publicerad 11 januari 2023
Fotbollsklubben ASC Jatiir i Ziguinchor i Senegal i Kalmar Södras matchtröjor.
Fotbollsklubben ASC Jatiir i Ziguinchor i Senegal i Kalmar Södras matchtröjor.Foto: Privat

Resan till Senegal gör killarna för att fortsatt arbeta med sitt UF-företag Vision 2028, som KalmarPosten tidigare rapporterat om.

Målet med resan är att skolbarn i landet ska få skolpåsar med skolmaterial som killarna sålt under hösten, men förutom det så ville även Kalmar Södra bidra för en god sak och skänkte därför nya matchställ till fotbollslaget ASC Jatiir i Ziguinchor.

Annons

– Särskilt tack till studenterna Gustaf Mild, Ashraf Barbakh och Eskil Wouters och deras lärare Carole Lapierre som transporterade ner och lämnade över matchställen, säger Martin Adolfsson, damsektionsordförande i Kalmar Södra.

Foto: Privat

Under resan ska killarna dela ut omkring 500 skolpåsar med skolmaterial, som ska räcka till en elev under ett år.

– Det är jättefint att kunna hjälpa människor runtom i världen, speciellt när man själv har det så bra, sa eleven Eskil Wouters tidigare i vintras.

Vision 2028 står för att ett barn, som nu går i första klass, som får ta del av killarnas skolpåsar är färdig med sin skolagång 2028.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons