Annons

Elin kammade hem guld i triathloncup: ”Det känns jättekul”

17-åriga Elin Rooth från Bergkvara ser ut att bli en lovande stjärna på triatlethimlen. Under sommaren vann hon den svenska triathloncupen 2023 för både ungdom och junior.
Publicerad 17 september 2023
Elin Rooth.
Elin Rooth.Foto: Privat

Sommaren innebär tävlingar, berättar Elin Rooth när KalmarPosten når henne. Och denna sommaren har, förutom tävlingar, inneburit flera vinster för den 17-åriga talangen från Bergkvara.

Under de tre sommarmånaderna har Rooth tagit hem guld under den svenska triathloncupen i klasserna ungdom och junior.

Annons

– Det känns jättekul att vinna, det är kul när allt jobb och alla timmar man lägger ner ger resultat. Motståndet har varit bra, jag vet vilka jag tävlar mot eftersom jag tävlat mot dem länge, säger Elin.

– I andra tävlingar under sommaren här har jag vunnit i klasserna senior och junior.

Triathlon har hon hållit på med så länge hon kan minnas, berättar Elin. När hennes äldre bror började träna ville Elin också det, blott sju år gammal.

– Hela familjen har hållit på med triathlon. Jag började tävla på riktigt för två eller tre år sedan när jag kunde börja vara med i svenska cupen. Innan dess har det blivit mindre tävlingar som Victorialoppet. Men det var inte förrän svenska cupen som det började bli på allvar.

17-åringen tävlar för Nordic Triathlon & Endurance Club​ i Kalmar och verkar ha sin väg utstakad.

– Jag är taggad. Det är definitivt triathlon i framtiden som gäller.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons