GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Emma tävlar i Musikschlaget: ”Jag älskar att sjunga”

Sveriges största melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar, som också arrangeras av personer med funktionsnedsättningar i samarbete med Bilda, heter Musikschlaget.
Emma Lindblad från Kalmar, 33 år, är en av artisterna som kommer att delta i Musikschlaget.
Publicerad 3 juni 2022
Emma Lindblad tävlar med låten ”Så länge jag lever”.
Emma Lindblad tävlar med låten ”Så länge jag lever”.Foto: Mehdi Barakat, Mostphotos

– Det är inte första gången jag tävlar. Jag har aldrig vunnit men det är inte det viktiga, man har ju kul! Oavsett hur det går är jag glad. Det räcker med att man vinner genom att våga stå på scenen, säger Emma Lindblad.

Musikschlaget har liknande upplägg som Melodifestivalen med flera deltävlingar där artisterna som går vidare till slut gör upp i en final. Emma ska delta i deltävlingen som äger rum i Linköping den 8 juni.

– Jag ska uppträda med låten ”Så länge jag lever” som Carola sjunger. Den påminner väldigt mycket om hur jag aldrig ger upp. Jag älskar att sjunga och har alltid sjungit sedan jag var liten. Det är inte bara de riktiga artisterna som ska få synas, det är även vi funkisar som ska synas.

Hur är det att stå på scenen och sjunga på en stor tävling?

– Det är mest kul och lite nervöst. Men man får vara nervös, då vet man att man är redo!

Finalen går av stapeln i Sundsvall i november i år.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.