GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En döms när en annan åtalas - för likadana brott

En 28-årig man som körde påverkad av narkotika i Påryd i november förra året har nu fått sin dom.
Publicerad 11 september 2021
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Syda Productions/Mostphotos

Mannen var påverkad av cannabis och saknade körkort. När han kontrollerades i Ljungbyholm några veckor senare hade han en mindre mängd narkotika på sig. Och när han åkte i ett fordon i Berga i Högsby kommun, i februari, så bar han på kniv.

28-åringen har nu fällts för grov olovlig körning, rattfylleri, två fall av ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Straffet blir 120 dagsböter a 50 kronor, totalt 6 000 kronor.

Under torsdagen åtalades en 25-årig man, för exakt samma typ av brott och lika många som 28-åringen.

I 25-åringens fall stoppades han på Mackvägen i Kalmar i slutet av maj. Han saknade körkort, var påverkad av cannabis och hade två knivar med sig. En dryg månad senare anträffades han påverkad av narkotika i Skälby. Han åtalas därför för grov olovlig körning, rattfylleri, två fall av ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.