1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

En god morgon med goda gärningar

I strålande morgonsol tilldelades Kalmars kommunpolis Niko Kalcidis och fd polisen Håkan Roupé varsin Paul Harris Fellow, en av Rotarys finaste egna utmärkelser. Detta skedde i samband med Kalmar Slotts Rotaryklubbs traditionella champagnefrukost.
Kammaråklagare Gunilla Öhlin, Kalmar Slott Rotaryklubb, överlämnar en Paul Harris Fellow, till Kalmars kommunpolis Niko Kalcidis.
Foto: Sara Jonasson

Kalmar Slott Rotaryklubb startade torsdagsmorgonen med en bubblande solskensfrukost i Kalmar Stadspark och tog då tillfället i akt att dela ut ett flertal utmärkelser till klubbens medlemmar, men också en Paul Harris Fellow till Kalmars kommunpolis Niko Kalcidis och fd polisen Håkan Roupé.

"Du gör ett fantastiskt arbete. Du har en nära kontakt med företagare, butiker och restauranger och vi vet att Du är otroligt uppskattad. Du hjälper dem att lösa olika problem och ger goda råd hur olika situationer ska hanteras. De vet att de alltid kan vända sig till Dig, med såväl stora som små problem. Du finns där för dem” läste Gunilla Öhlin ur motiveringen till Niko Kalcidis.

Till Håkan Roupé inledde Gunilla med att konstatera att de arbetat nära varandra genom åren.

"Vi har samma böjelser för knark och vapen. Som polis har Du länge och på ett mycket effektivt sätt arbetat med att bland annat bekämpa narkotikahanteringen i Kalmar med omnejd. Du har tillsammans med Nico och hans medarbetare gjort ett fantastiskt arbete för att bekämpa tillgången på narkotika bland våra ungdomar. Dessutom har Du en näsa, som nästan kan mäta sig med våra narkotikahundars nosar, för att leta upp ärenden där det finns uppgifter om hantering av större mängder narkotika och av vapen, löd inledningen av motiveringen.”

Kalmar Slott Rotaryklubbs avgående president Maria Kehagia i mitten, tog emot polisområdeschef Patrik Oldin, Kalmars kommunpolis Niko Kalcidis, fd polisen Håkan Roupé, Ikea och polis Mikael Erkki, till klubbens champagnefrukost i Stadsparken.
Foto: Sara Jonasson

Klubben delade även ut yrkesutmärkelsen Årets unga förebild till Lilian Sagefors, ägare av Ekenäs Hantverksbageri.

"Lilian Sagefors är en förebild och ambassadör för ungdomar och yngre verksamma som visar på kreativitet, företagsamhet och brinner för hållbart bakande och råvaror av högsta kvalitét" löd delar av motiveringen.

Lilian Sagefors, Ekenäs Hantverksbageri, får yrkesutmärkelsen Årets unga förebild.
Foto: Sara Jonasson

Morgonens frukost inleddes och avslutades med sång av The Past Time Society och deltagarna fick njuta av såväl alkoholfritt bubbel som en närproducerad och smakrik frukost från Redig Mat och Ica Maxi Kalmar.

Innan deltagarna skildes åt denna morgon överlämnade den nuvarande presidenten i Kalmar Slott Rotaryklubb, Maria Kehagia, presidentuppdraget till Jan-G Nilsson som kommer att vara klubbens president för 20/21 med start från och med 1 juli.

Morgonens samtliga utmärkelser:

• Ulrik Branden - Paul Harris Fellow

• Per-Gunnar Petersson - Paul Harris Fellow

• Mattias Mild - Paul Harris Fellow

• Niko Kalcidis - Paul Harris Fellow

• Håkan Roupé - Paul Harris Fellow

• Lilian Sagefors - Årets unga förebild

images8 bilder
enlarge

Läs mer

Kalmar

Kalmar Vatten tar in extrahjälp – en utter

Uttern Ulla har fått en hedersroll. Hädanefter är det hon som presenterar vattenförbrukningen – i hopp om att spara vatten.

Öland

Pelle Aldestam "tvingas” ställa in – rasar: ”Det är för jävligt”

Riktar skarp kritik till kulturministern.

Kalmar

Så blir veckans väder enligt SMHI

Det ser ut att bli en av sommarens soligaste veckor. Här är prognosen:

Öland

Rånet i Böda: Det här vet vi

ICA-handlaren hotades i sitt hem strax före rånet.

Kalmar

”Trygghetsvandringar” utökas i Kalmar

Kommunen och föreningarna vill se ett tryggare Kalmar. Nu utförs vuxenvandringar under hela sommarlovet.

Öland

Två anhållna efter rån mot ICA-butik

Polisen fortsätter jakten på flera gärningsmän.