1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

En god morgon med goda gärningar

I strålande morgonsol tilldelades Kalmars kommunpolis Niko Kalcidis och fd polisen Håkan Roupé varsin Paul Harris Fellow, en av Rotarys finaste egna utmärkelser. Detta skedde i samband med Kalmar Slotts Rotaryklubbs traditionella champagnefrukost.
Kammaråklagare Gunilla Öhlin, Kalmar Slott Rotaryklubb, överlämnar en Paul Harris Fellow, till Kalmars kommunpolis Niko Kalcidis.
Foto: Sara Jonasson

Kalmar Slott Rotaryklubb startade torsdagsmorgonen med en bubblande solskensfrukost i Kalmar Stadspark och tog då tillfället i akt att dela ut ett flertal utmärkelser till klubbens medlemmar, men också en Paul Harris Fellow till Kalmars kommunpolis Niko Kalcidis och fd polisen Håkan Roupé.

"Du gör ett fantastiskt arbete. Du har en nära kontakt med företagare, butiker och restauranger och vi vet att Du är otroligt uppskattad. Du hjälper dem att lösa olika problem och ger goda råd hur olika situationer ska hanteras. De vet att de alltid kan vända sig till Dig, med såväl stora som små problem. Du finns där för dem” läste Gunilla Öhlin ur motiveringen till Niko Kalcidis.

Till Håkan Roupé inledde Gunilla med att konstatera att de arbetat nära varandra genom åren.

"Vi har samma böjelser för knark och vapen. Som polis har Du länge och på ett mycket effektivt sätt arbetat med att bland annat bekämpa narkotikahanteringen i Kalmar med omnejd. Du har tillsammans med Nico och hans medarbetare gjort ett fantastiskt arbete för att bekämpa tillgången på narkotika bland våra ungdomar. Dessutom har Du en näsa, som nästan kan mäta sig med våra narkotikahundars nosar, för att leta upp ärenden där det finns uppgifter om hantering av större mängder narkotika och av vapen, löd inledningen av motiveringen.”

Kalmar Slott Rotaryklubbs avgående president Maria Kehagia i mitten, tog emot polisområdeschef Patrik Oldin, Kalmars kommunpolis Niko Kalcidis, fd polisen Håkan Roupé, Ikea och polis Mikael Erkki, till klubbens champagnefrukost i Stadsparken.
Foto: Sara Jonasson

Klubben delade även ut yrkesutmärkelsen Årets unga förebild till Lilian Sagefors, ägare av Ekenäs Hantverksbageri.

"Lilian Sagefors är en förebild och ambassadör för ungdomar och yngre verksamma som visar på kreativitet, företagsamhet och brinner för hållbart bakande och råvaror av högsta kvalitét" löd delar av motiveringen.

Lilian Sagefors, Ekenäs Hantverksbageri, får yrkesutmärkelsen Årets unga förebild.
Foto: Sara Jonasson

Morgonens frukost inleddes och avslutades med sång av The Past Time Society och deltagarna fick njuta av såväl alkoholfritt bubbel som en närproducerad och smakrik frukost från Redig Mat och Ica Maxi Kalmar.

Innan deltagarna skildes åt denna morgon överlämnade den nuvarande presidenten i Kalmar Slott Rotaryklubb, Maria Kehagia, presidentuppdraget till Jan-G Nilsson som kommer att vara klubbens president för 20/21 med start från och med 1 juli.

Morgonens samtliga utmärkelser:

• Ulrik Branden - Paul Harris Fellow

• Per-Gunnar Petersson - Paul Harris Fellow

• Mattias Mild - Paul Harris Fellow

• Niko Kalcidis - Paul Harris Fellow

• Håkan Roupé - Paul Harris Fellow

• Lilian Sagefors - Årets unga förebild

images8 bilder
enlarge

Läs mer

Nyheter

Regionen polisanmäler misstänkt dataintrång

Region Kalmar län har gjort en polisanmälan mot en medarbetare.

Kalmar

Två tjänstemän i Kalmar hotades till livet i går

Under onsdagen anmäldes två fall av hot eller förgripelse mot tjänsteman till polisen.

Nyheter

Video: Här är dagens coronanyheter

I videon kan du ta del av dagens coronanyheter från Sverige och världen.

Kalmar

Bilist i hög fart tvärnitade – cyklist kraschade in i bilen

Bilisten körde även över en annan cyklists fot. Han misstänks nu för grov misshandel, vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka.

Kalmar

Blåljus: Man greps av polis under pågående inbrott

En man var i full färd med att göra inbrott i en fastighet, när personer från allmänheten fattade misstankar och larmade polisen.

Kalmar

Hon ser charmen i att tvätta i Klapphuset: ”Det är bra bevarat”

Generationer av Kalmarbor, mest kvinnor, har kommit för att skölja och klappa sin tvätt i Klapphuset. Ingegerd Petersson, som bor på Lindö, tog under tisdagen tillfället i akt att tvätta sina mattor i det fria.