unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

En månads fängelse blir villkorligt när rabatten dragits

Den unge mannen hade närmare 100 gram cannabis på sig, för vilket straffvärdet är en månads fängelse.
Cannabis.
Cannabis.
Foto: Mostphotos

Det var i mars i Berga industriområde som den då 18-årige mannen blev påkommen med 98,9 gram cannabis. I slutet av augusti åtalades han för narkotikabrott, och nu har han dömts av Kalmar tingsrätt.

Rätten konstaterar inledningsvis att straffvärdet för en vuxen person är en månads fängelse för det aktuella brottet. Med hänsyn till mannens låga ålder så reduceras dock straffvärdet till 14 dagars fängelse.

Eftersom han inte tidigare straffats med ”någon påföljd på fängelsenivå” så saknas det dock ”i den mening som avses i brottsbalken” särskild anledning att befara att han kommer göra sig skyldig till fortsatt brottslighet. Därför slipper den nu 19-årige mannen fängelse helt och hållet och domen blir istället villkorlig.

Det anses inte heller nödvändigt med samhällstjänst för det aktuella brottet.

Däremot ska mannen betala 40 dagsböter a 120 kronor, totalt 4 800 kronor. Dessutom ska en avgift på 800 kronor betalas till brottsofferfonden.