GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

VECKANS PROFIL

"En otrolig stolthet att få representera KFF"

Har du någon gång besökt Guldfågeln Arena, har du förmodligen sett honom hålla igång med olika arbetsuppgifter. Veckans profil räds inte för att hjälpa till det där det behövs. Speciellt om det gynnar laget i hans hjärta, Kalmar FF. Hans varma och positiva utstrålning ger också vidden av att "ingenting är omöjligt", vilket är betydelsefullt för föreningen i tider som dessa. Möt Henrik Andersson som har levt för Kalmar FF sedan barnsben.

Henrik Andersson

Ålder: 32.
Familj: Sambon Atchara samt döttrarna Leonie och Alicia.
Bor: Villa på Karlssons äng.
Uppväxt: Kalmar och Åhus.
Yrke: Marknad & kommunikation.
Beskriv dig själv: Glad och positiv.

God morgon, när steg du upp i dag?

– Mina döttrar väckte mig klockan 06.00 så då är det bara upp direkt.

Hur startar du helst dagen?

– Det första jag gör när jag vaknar är att scanna igenom nyheterna på mobilen. Sen blir det en kopp kaffe och förbereda barnen för förskolan innan jag tar en promenad bort till Guldfågeln Arena. Gärna med en podd i lurarna.

Morgon- eller kvällsmänniska?

– Definitivt kvällsmänniska. Jag har alltid svårt att gå och lägga mig på en bestämd tid. Jag är mer den typen som väntar in tröttheten och anpassar mig efter det. Jag sover alldeles för lite egentligen och har många gånger tänkt att jag ska hitta en rutin för det där.

Vad gör du helst en ledig dag?

– Då umgås jag med mina barn Leonie och Alicia. De är duktiga på att hålla en sysselsatt, hålla humöret uppe och påminna om vad som är viktigt i livet. Det är jag otroligt tacksam för.

Har du andra hobbys utöver fotbollen?

– Någon form av rörelse gillar jag. Sen om det är fotboll med kompisar, löpning eller gymträning spelar inte så stor roll.

Vad är du utbildad till?

– På gymnasiet gick jag idrottsgymnasium i Kristianstad. Därefter flyttade jag hem till Kalmar igen och gick en treårig utbildning som heter Media Management på Universitet.

Hur hamnade du inom Kalmar FF?

– Året var 2013, två veckor innan examensdagen från universitetet. Jag satt på biblioteket och var inne på sluttampen med en hemtenta. Då ringde dåvarande klubbchefen Svante Samuelsson och frågade om jag ville komma på en intervju. På den vägen är det.

Vad innebär ditt arbete i föreningen?

– I min roll jobbar jag för att vårda befintliga partners och hitta nya företag som vill samarbeta med Kalmar FF samtidigt som jag sköter kommunikationen. Sen är det som i alla andra idrottsföreningar ett lagarbete där man har en bredd och finns till för varandra.

Hur är det att arbeta inom en organisation som oftast arbetar i ”motvind”?

– Det är en förmån att få vara en del av den här föreningen med det engagemanget som finns runt Kalmar FF. Oavsett om människor är positiva eller negativa längs med vägen finns det i grund och botten ett engagemang och en passion för klubbmärket. Det, om något, måste man vara otroligt tacksam för.

Vad är det som gör Kalmar FF extra speciellt?

– Kalmar FF vore ingenting utan alla de som har föreningen i sitt hjärta och som med små handlingar varje dag bär föreningen vidare. Från de ideellt aktiva ledarna till våra supportar, partners och spelare. Alla delar bidrar med sitt för att skapa den familjära känslan runt Kalmar FF.

– För min egen del handlar det även om en lång tradition. Min farfars far var ordförande i Kalmar FF, min farfar spelade hockey i Kalmar FF, samtidigt som både jag, min pappa och min bror har representerat Kalmar FF genom åren i ungdomslag. Det har varit en stor del av min uppväxt. Därför betyder klubbmärket så mycket än bara resultaten ute på fotbollsplanen, även om det är viktigt, och jag känner en otrolig stolthet över att få representera den här föreningen.

Hur ser en matchdag ut för dig?

– I coronatider har det sett lite annorlunda ut än en normal säsong. Nu handlar det mycket om att säkerställa att vi kan arrangera ett smittsäkert evenemang för tv-produktion, spelare, ledare och övriga som jobbar runt matcherna. Men jag hoppas att allt återgår till det vanliga snart så att vi kan förbereda för att välkomna vår fantastiska publik tillbaka.

Blir det mycket resor i samband med matcher?

– Det har inte blivit så mycket i år då vi försöker hålla nere antalet personer som åker på grund av covid-19. Annars brukar jag ta tillfället några gånger per säsong, att besöka några klubbar man inte besökt tidigare för att hämta lite inspiration och få en inblick i hur de jobbar.

Du är en riktig familjefar, har jag hört. Hur gör du för att kombinera arbetet och familjen?

– Jag läste någonting om det där för lite sen att över 70% känner sig rejält stressade över att få ihop den kombinationen. Det har väl varit en av mina största utmaningar hittills. Jag tror inte jag har något bra facit på det där och det är lätt ibland att känna sig otillräcklig på båda ställena. Men jag försöker ha ett leende hela tiden och vara tacksam för allt man får vara med om.

Vad är ditt starkaste FF-minne?

– Det måste vara 1999 när jag som 11-åring fick spela en förmatch på Fredriksskans och därefter springa in med Kalmar FF-spelarna när man tog emot AIK i Allsvenskan. Tyvärr blev det förlust men där och då var det otroligt stort.

Vi vet inte när vi får se publiken igen på de allsvenska arenorna, men hur hanterar Kalmar FF frågan?

– Vi har hela tiden varit positiva i publikfrågan och föreningen jobbar för att visa att man kan hantera flödet på ett smittsäkert sätt där arenan delas in i olika zoner. Det har verkligen varit ett speciellt år och utan publiken är inte Kalmar FF detsamma.

Hur har coronapandemin förändrat ditt arbetssätt?

– Den har definitivt tvingat oss att bli mer kreativa och tänka nytt kring många bitar. Hela det här året har handlat väldigt mycket om det. Det tror jag Kalmar FF och många andra kommer ha stor nytta av i framtiden när läget i världen har normaliserats.

Vad lyssnar/läser/tittar du helst på?

– Jag är svag för Avantgardet som brukar dominera mina Spotify-listor. När det gäller tittandet är det nästan alltid serier, och i princip alltid på Netflix.

Motto?

– Kasta ut alla negativa människor som förminskar dig och stjäl din glädje, din andliga energi och dina sköraste förhoppningar. Människor som dagligen krossar dina drömmar, stampar på ditt hjärta och som avbryter ditt skratt.

Du ska bjuda på middag, vilka tre gäster bjuder du in?

– Gina Dirawi, David Hellenius och Felix Herngren.

Vad lagar du för något?

– Jag älskar stark mat. Helst thailändskt. Jag tror vi käkar det hemma fem av sju dagar i veckan. Tyvärr är jag dock ingen mästare på det. Jag försöker dock hämta lite inspiration från min svärmor som kan det där. Problemet är bara att inget finns nedskrivet. Hon har allt i sitt huvud. Det komplicerar saker och ting.