GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Eva-Karin har skapat Ölandsbron i pepparkaka

Varje år skapar Eva-Karin Söderström en ny byggnad i Kalmar, gjord av pepparkaksdeg och kristyr. I år föll valet på Ölandsbron som i år fyller 50 år.
Publicerad 26 november 2022
Eva-Karins skapelse står nu på Länsstyrelsen i Kalmar.
Eva-Karins skapelse står nu på Länsstyrelsen i Kalmar.Foto: Hedda Ottestam

Tidigare år har hon bland annat skapat Länsresidenset, Länssjukhuset, Bremerska huset och Riskvarnen.

– Av dem finns alla kvar på olika platser, förutom Riskvarnen som vi inte hittade någon förvaring för. Vi satte det på vinden och det blev för fuktigt så det låg bara i en hög sen, säger Eva-Karin Söderström.

Små godisbilar kör över pepparkaksbron.
Små godisbilar kör över pepparkaksbron.Foto: Hedda Ottestam

Varför blev det just Ölandsbron i år?

– Det var en kollega som kom på. Vi satt och diskuterade vad jag skulle bygga och då kom han på att Ölandsbron fyller ju 50 år. Så då fick det bli det.

Ölandsbron byggdes vid Länsresidenset där Eva-Karin jobbar, för att sedan delas upp i olika delar och köras med bil till Länsstyrelsen.

bild 1/2
Ölandsbron i pepparkaka.
Eva-Karin Söderström.
Ölandsbron i pepparkaka.
Eva-Karin Söderström.
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.