GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Familjefarsen blev en skrattfest – nu spelas den en gång till

På fredag kväll den 3 december spelar TeaterInvest sin familjefars ”Välkommen till Hil-Ton” i Energihallen på Jenny Nyströmsskolan. Den har spelats en gång tidigare, men blev så uppskattad att man utlyste ännu ett speldatum.
Publicerad 29 november 2021
Bilder ur föreställningen. Foto: Privat
Bilder ur föreställningen. Foto: Privat

– Vi vill så gärna bjuda på en skrattfest och vi vill att folk ska få det jätteskoj. Vi hade egentligen bara tänkt spela en föreställningen men då vek sig publiken och skrek att vi måste spela den fler gånger. Och skratta - det måste man ju göra nu när det är så mörkt och grått, säger Linda Sirestam som har skrivit pjäsen och medverkar i den.

Föreställningen utspelar sig på Hotell Hil-Ton som är känt för sina fina antikviteter. Antikprogrammet ”Gamla saker och ting” ska komma till hotellet för att göra en inspelning, men de är inte ensamma. Ett par tjuvar har också fått upp ögonen för dyrgriparna. Förväxling och förvirring uppstår när antikexperten är fast i München och en av tjuvarna är lik experten.

– Den här pjäsen skrevs av mig och Jenny Herlin redan innan pandemin började. Vi har repat i två år och har verkligen försökt få ihop ett bra gäng som vill spela, vilket vi nu äntligen har. Nu passar vi på att spela den när vi kan! Nu hoppas vi att folk tycker att det är ännu roligare än vad vi som medverkar tycker, säger Linda Sirestam.

Vilken målgrupp vänder ni er till?

– Min dotter som är fem år har varit på den och hon har skrattat. Det är inget som är barnförbjudet men den passar nog egentligen bäst från lågstadieålder och uppåt. Det är mycket förväxlingar i fars. Men vill hela familjen gå och titta så är de välkomna! Det finns rum för ungefär 100 personer och biljetter köpes på plats.

7 bilder
Linda Sirestam och Lotta Dahl.
Douglas Pettersson, Alexander Djerf-Jonsson, Jonathan Johansson, Linda Sirestam, Annika Carlsson
Alexander Djerf-Jonsson, Matilda Larsson, Annika Carlsson, Peter Persson, Douglas Pettersson och Lotta Sirestam.
Jonathan Johansson, Alexander Djerf-Jonsson, Linda Sirestam, Annika Carlsson och Douglas Pettersson.
Douglas Pettersson, Linda Sirestam, Lotta Dahl på scen
Jenny Carlén, Lotta Dahl och Douglas Pettersson.
Jonathan Johansson, Annelee Juhlin, Linda Sirestam, Douglas Pettersson.
Linda Sirestam och Lotta Dahl.
Douglas Pettersson, Alexander Djerf-Jonsson, Jonathan Johansson, Linda Sirestam, Annika Carlsson
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.