Annons

Fängelse för inbrott på Åhléns och narkotikabrott

Natten till den 1 november 2021 gick larmet till Åhléns i centrala Kalmar. En större mängd parfymer till ett värde av drygt 86 000 kronor stals. Nu döms en man i 30-årsåldern för inbrottet. Han och en man i 35-årsåldern döms även för att ha förvarat nära fyra kilo cannabis värt cirka en halv miljon kronor.
Publicerad 1 februari 2022
Foto: Polisens förundesökning

Vid inbrottet Åhléns tillgreps inte bara parfymer till ett stort värde. Det uppstod även skador för cirka 15 000 kronor då man krossade ett fönster för att ta sig in. Till gärningsmannens förtret blev det vassa glaset stark bevisning mot honom.

På brottsplatsen påträffades nämligen blodbesudlingar av en misstänkt gärningsman på krossat glas och på två olika parfymflaskor. Enligt utlåtande från NFC, Nationellt forensiskt centrum, talade resultaten extremt starkt för att alla tre träffarna avser blod som överensstämmer med dna från mannen i 30-årsåldern.

Annons

Mannen förnekade att han ens varit på platsen eller stulit parfymerna. Hur hans blod hamnat på platsen ville han inte kommentera.

Foto: Polisens förundersökning

Han döms även för narkotikabrott tillsammans med en man i 35-årsåldern. De två männen förvarade nästan fyra kilo cannabis, värt cirka en halv miljon kronor, i en kolonistuga i norra Kalmar.

Mannen i 30-årsåldern förekommer sedan tidigare under 14 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes så sent den 1 december 2021 av Göta hovrätt för grovt stöld och sex fall av narkotikabrott till fängelse ett år och fyra månader, en dom som nu är överklagad.

Brotten som mannen nu döms för begicks i tiden före hovrättens dom, men efter tingsrättens dom. Han döms därför till en ny påföljd för aktuella brott. Med tanke på att han mycket snabbt återfallit i allvarlig brottslighet dömer tingsrätten mannen till två års fängelse. Han ska dessutom betala skadestånd på 47 196 kronor till Åhléns.

Mannen i 35-årsåldern är inte straffad sedan tidigare för liknande brottslighet. Han döms för två fall av narkotikabrott och påföljden blir fängelse i ett år och sex månader.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons