GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fängelse och utvisning för stölder ur butiker

Personal såg 22-åringen när han plockade på sig en mobiltelefon inne på Media Markt den 28 juni.
Publicerad 1 augusti 2021 • Uppdaterad 1 augusti 2021
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Michael Kuelbel/Mostphotos

När han var på väg ut ut butiken stoppades han av personal och polis tillkallades.

Mannen greps, anhölls och häktades i och med att han är utländsk medborgare. Nu har han fällts av Kalmar tingsrätt för stöld vid två tillfällen och ringa narkotikabrott.

I november 2019 stal mannen två märkesjackor och ett par handskar från Intersport i Oskarshamn. Även då blev han upptäckt av personalen, som jagade efter honom ute på gatan. Nere i hamnen satte han sig ner och visade tecken till sina förföljare att han hade ont i hjärtat, varefter han hämtades med ambulans för vård. I hans väska låg de stulna jackorna och handskarna. Mannen hade dessutom en dyrare tröja på sig, exakt likadan som senare konstaterades stulen från Intersport. Då 22-åringen säger sig ha fått den i present, och då ingen har sett honom stjäla den, så frias han dock på den punkten.

Tingsrätten dömer mannen till tre månaders fängelse och fem års utvisning.

”Av utredningen i målet har framkommit att NN saknar sysselsättning och fast bostad. NN:s anknytning till Sverige får därför betraktas som tämligen svag. Han vistas utan tillstånd i landet. Tingsrätten anser att det finns tillräckliga skäl för ett beslut om utvisning”, skriver rätten i sin dom.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.