Far och dotter slog varandra

Dottern stängde av musiken och blev kallad subba, örfilade sin far och fick ett antal slag tillbaka.
Publicerad 2 september 2021
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Efter händelsen i mitten av maj har både mannen som är i 50-årsåldern och dottern som är i 30-årsåldern nu åtalats för misshandel. I dotterns fall rör det sig endast om ringa misshandel.

Den aktuella kvällen hade de två druckit alkohol tillsammans med mannens sambo, varefter de två kvinnorna somnat. När dottern vaknar tidigt på morgonen är fadern fortfarande uppe. Han är berusad och spelar musik på hög volym. Dottern drar ur sladden så att musiken tystnar och blir då kallad subba. Hon örfilar fadern, som svarar med att utdela ett flertal slag mot dottern. Slag träffar bland annat i ansiktet, vilket orsakar näsblod.

Mannen erkänner i förhör att han har slagit sin dotter med flera slag i ansiktet. Han menar dock att hon inte bara har örfilat honom utan även sparkat honom i bröstet och slagit honom i ansiktet innan han höjde sin hand mot henne. Dottern medger örfilen men säger att övriga anklagelser är påhittade.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.