Färre sökande till kurser på Linnéuniversitetet – men fler till program

Det totala antalet sökande till Linnéuniversitets vårtermin minskade med cirka 12 procent jämfört med rekordet förra året. Däremot var antalet sökande till program fler.
Kalmar • Publicerad 20 oktober 2021
Linnéniversitetet är dock fortsatt det fjärde mest sökta lärosätet i landet.
Linnéniversitetet är dock fortsatt det fjärde mest sökta lärosätet i landet.Foto: Mostphotos

– Vi tappar något i söksiffrorna, men ser vi på det med lite perspektiv är vi närmast tillbaka i ett normaliserat läge. De söksiffror vi ser nu är det näst högsta antalet ansökningar vi någonsin haft för inför en vårtermin, säger Peter Citron, chef för antagningen vid Linnéuniversitetet, i ett pressmeddelande.

Antalet ansökningar till utbildningsprogram ökar med 27 procent. Siffrorna för fristående kurser minskar däremot med 13 procent.

Siffrorna för alla landets lärosäten minskar sammantaget med knappt sex procent, om man jämför vårterminen 2022 med siffrorna för 2021.

– Linnéuniversitetet har stort utbud med fristående kurser och när antalet sökande till kurser minskar slår det tydligt igenom på våra ansökningssiffror. Nationellt ser vi att lärosäten med stor andel fristående kurser minskar mer än de som har en stor andel utbildningsprogram, avslutar antagningschef Peter Citron.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.