GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fem män åtalas efter dödsmisshandeln i Berga – 17-åring misstänks för de dödande knivhuggen

Fem män åtalas nu efter dödsmisshandeln på Runvägen i Berga i Kalmar på Valborgsmässoafton den 30 april i år. De fyra äldsta av dem, som alla är mellan 23 och 19 år, står åtalade för grov misshandel. Den yngste, som är 17 år, står åtalad för mord.
Publicerad 3 augusti 2022
Foto: Linus Gunnarsson

Enligt åtalet ska de fem männen ha stämt träff med den nu mördade mannen som var i yngre 20-åren. De ska då ha tagit med sig flera knivar till platsen. Männen ska sedan ha misshandlat honom genom att tilldela honom flera slag och sparkar mot hans huvud och kropp. Under misshandeln ska flera av dem ha gjort flera utfall med de medhavda knivarna.

Åklagaren menar att misshandeln bör bedömas som grov eftersom männen har visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att målsäganden har utsatts för våld av flera personer, att våldet delvis har riktats mot huvudet samt att knivar har använts i samband med våldsutövandet. I slutat av misshandeln ska 17-åringen ha tilldelat mannen två knivhugg i buken vilka orsakade så svåra inre skador och blödningar att han avled.

Samtliga åtalade nekar till brott.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.