GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fem män döms efter Valborgsmordet i Berga – 23-åring döms till 16 års fängelse

I början av augusti åtalades fem män efter dödsmisshandeln på Runvägen i Berga i Kalmar på Valborgsmässoafton i år.
Nu döms fem unga män för mord respektive grov misshandel.
Publicerad 29 september 2022
Via övervakningskameror i Berga kunde polisen följa de dömda männen på väg till mordplatsen innan knivmordet.
Via övervakningskameror i Berga kunde polisen följa de dömda männen på väg till mordplatsen innan knivmordet.Foto: Polisen, Linus Gunnarsson

De fem männen stämde träff med den mördade mannen som var i yngre 20-åren. De ska då ha tagit med sig flera knivar till platsen. Männen misshandlade sedan honom genom att tilldela honom flera slag och sparkar mot hans huvud och kropp.

Under misshandeln ska flera av dem ha gjort flera utfall med de medhavda knivarna.

Fyra män, mellan 19 år och 23 år, åtalades för grov misshandel och en 17-åring åtalades för mord. Under den pågående rättegången ändrades brottsmisstanken mot 23-åringen från grov misshandel till mord.

23-åringen och 17-åringen döms till 16 års fängelse respektive 4 års sluten ungdomsvård för mord. De resterande tre männen döms till två års fängelse för grov misshandel.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.