Annons

Fick flaska i huvudet och frakturer i ansiktet under bussfärd – man åtalas för grov misshandel

Två män attackerades på en linjebuss. En man fick en flaska i huvudet och en annan flera knytnävsslag i ansiktet. Nu åtalas en man i 35-årsåldern för två fall av grov misshandel.
Publicerad 6 februari 2023
Blodbesudling på bussen.
Blodbesudling på bussen.Foto: Ur polisens förundersökning

Det är den 28 oktober och en buss kör från centralstationen i Kalmar i riktning mot Oskarshamn. Vid hållplats Rafshagen utanför Läckeby attackeras plötsligt två personer i bussen.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha agerat helt oprovocerad. Först ska han ha slagit en man i huvudet med en flaska, vilket orsakade smärta, hjärnskakning, ett blödande jack och håravfall.

Annons

Därefter ska han, än en gång oprovocerat, ha utdelat flera knytnävsslag i ansiktet på en annan man, vilket orsakade svullnad, fyra frakturer i ansiktsskelettet, hjärnblödningar, hjärnskakning och en blödning under ögats bindehinna.

Flaskan som ska ha använts vid misshandeln.
Flaskan som ska ha använts vid misshandeln.Foto: Ur polisens förundersökning

Den åtalade mannen berättar i förhör att han inte minns händelsen. Han hade varit inne på en restaurang i Kalmar och druckit öl. Han minns inte att han klev på någon buss eller ens gått från restaurangen. Därför kan han varken erkänna eller neka till brott.

Bland bevisningen finns bland annat flera vittnesuppgifter, fotografier och rättsintyg.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons