Fick sparken - hällde bensin i chefens bil

En polsk man i 30-årsåldern döms till fem månaders fängelse för ett antal brott begångna efter att han förlorat jobbet på en gård i Kalmar kommun.
Publicerad 22 maj 2021
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Efter att ha varit anställd en tid hade mannen börjat komma och gå lite som han själv ville, enligt gårdens ägare, och i början av april blev han därför uppsagd. Detta mottogs inte väl av mannen som riktade hot mot gårdsägaren i stil med ”jag ska komma tillbaka och ta med några vänner, och så ska vi få dig att dansa”.

Dagen efter kom han också tillbaka, om än ensam, och hällde ut bensin i gårdsägarens bil med syfte att elda upp den. När gårdsägaren upptäckte mannen kastade han bensinflaskan mot honom och körde därifrån.

Samma dag kommer han ihop sig med en landsman, hotar denne med en skruvmejsel och säger saker om att skada både landsmannen och hans familj. När han kör från platsen backar han in i landsmannens bil. Han är påverkad av både alkohol och droger, och grips senare den dagen. Vid gripandet har han bytt registreringsskyltar på sin bil, för att försöka undkomma.

Nu har mannen fällts för tre fall av olaga hot, grovt rattfylleri, smitning från trafikolycksplats, märkesförfalskning och ringa narkotikabrott. Påföljden blir fem månaders fängelse. Eftersom han är utländsk medborgare blir han kvar i häktet i väntan på att flyttas till anstalt, så att han inte har möjlighet att lämna landet utan att ta sitt straff.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.