Filtar stickade av Händiga händer

Publicerad 12 september 2020

Nu är Kikain i Kalmar fyllt av färgglada filtar, och varje maska i dem är stickad eller virkad för hand. Det är Händiga händer i Kalmar S:t Johannes församling som ställer ut.

Kikain vid centralstationen i Kalmar.
Kikain vid centralstationen i Kalmar.Foto: Privat

För ett år sedan startades en ny grupp i Kalmar S:t Johannes församling – en sy- och stickgrupp som kallas Händiga händer. Gruppen stickar filtar och syr bland annat bindor och kuddfodral.

Filtarna stickas för att säljas, och pengarna går till barnhemmet Good Samaritan och skolan Destiny School i Nairobi i Kenya. Barnhemmet behöver bygga fler rum, köpa sängar och fräscha upp i allmänhet. Skolan behöver köpa nya bänkar, kläder och utbildningsmaterial. Både i barnhemmet och i skolan finns flickor som behöver mensskydd för att kunna klara sin skolgång, och Kalmar pastorat hjälper till med att sy bindor som delas ut till dem.

Händiga händer i Kalmar S:t Johannes församling
Händiga händer i Kalmar S:t Johannes församlingFoto: Privat

Text: Anna Braw

Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.