Fler träd i Kalmar behöver tas ner: ”Träd som utgör säkerhetsrisker behöver åtgärdas”

För en månad sedan meddelade Kalmar kommun att sexton lindar längs Södra Kanalgatan i Kalmar skulle tas ner på grund av att de utgjorde en säkerhetsrisk. Nu ska fler träd tas ner.
Publicerad 19 oktober 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Det gäller ett antal tysklönnar som står längs Södra vägen. Enligt Kalmar kommun mår många av träden längs Södra vägen dåligt. De planterades på 1970-talet, men tillväxten har varit svag och stora delar av kronorna eller hela träd är döda.

Åtta tysklönnar vid Bremerlyckan kommer att tas ner och erästtas med nya skogslönnar av smalkronig sort.

– Kalmar kommun arbetar löpande med att se över trädbeståndet. Särskilt viktigt är det att ha koll på försvagade träd som står i närheten av trafikerade stråk. Träd som utgör säkerhetsrisker behöver åtgärdas, säger Anders Linder, landskapsarkitekt, i ett pressmeddelande.

Även fem lönnar vid Ölandskajen, mitt emot gästhamnen, kommer att tas ner.

”Arbetet är planerat till 20-21 oktober. Under tiden arbetet pågår kan framkomligheten för fotgängare och cyklister utmed Södra Vägen och Ölandskajen bitvis vara begränsad”, skriver Kalmar kommun.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.