GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flera äldre utsatta för bedrägeri-sms – par blev av med hundratals tusen

Det är bara onsdag men redan ska fyra olika hushåll i Mörbylånga ha blivit utsatta för bedrägeri den här veckan.
Publicerad 18 januari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Polisen har upprättat en anmälan om grovt bedrägeri efter att ett äldre par ska ha lurats att föra över flera hundra tusen till bedragare.

– De fick ett sms, till synes från ett telefonbolag, om att ett abonnemang startats i deras namn. I sms:et står ett nummer som de ringer. Därefter uppmanas de göra en identitetskontroll via bank-id. Bedragarna installerar även ett program i datorn som gör att de kan styra datorn, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Ytterligare tre bedrägeriförsök i samma stuk har anmälts till polisen de senaste dagarna.

Ett äldre par blev av med 150 000 kronor, vilket KalmarPosten skrev om under tisdagen:

I de resterande två fallen ska de utsatta personerna inte ha blivit av med några pengar. Två anmälningar om försök till bedrägeri har upprättats.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för något av brotten.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.