GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flera äldre utsatta för bedrägerier på måndagen

Det ska enligt polisen ha skett flera åldringsbedrägerier, eller försök, i Kalmar län på måndagseftermiddagen.
Publicerad 13 september 2021 • Uppdaterad 14 september 2021
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Mostphotos

Bedragarna slog till i Torsås, Mönsterås och Oskarshamn.

Tillvägagångssättet har varit liknande. Tre män i 90-årsåldern har fått telefonsamtal eller besök av personer som säger sig vilja kontrollera en vattenläcka. När bedragarna sedan har kommit in i bostäderna har de stulit bland annat bankkort.

– Det är endast de ärenden som vi känner till, det kan vara fler som vi inte har fått kännedom om. Vi har även ett ärende i Karlskrona med liknande tillvägagångssätt, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Åtminstone en av målsägandena ifrågasatte den som ringde, och slapp på så vis få hembesök.

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson.

– Det viktigaste att komma ihåg är att man aldrig ska lämna ifrån sig bankkort eller lämna ut uppgifter som koder eller bank-id. Vid minsta aning om att det är något som inte stämmer – lägg på luren och släpp inte in någon.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.