Flera bilstölder i länet de senaste dagarna

Kvinna glömde något i bostaden och gick in – när hon kom ut igen var bilen stulen.
Publicerad 16 september 2020
Genrefoto.
Genrefoto.Foto: Mostphotos

Det var i lördags vid lunchtid som en bil blev stulen utanför en affär i Kosta. Bilens ägare var inne i affären och handlade när en okänd gärningsperson hoppade in i bilen och körde iväg med den. När polisen anträffade bilen på Ledungsvägen i Kalmar under tisdagsmorgonen var den falskskyltad med någon annan bils registreringsnummer.

– På Ledungsvägen hittade vi en bil som var tillgripen i Kosta och då uppmärksammade vi att ett annat fordon där också var tillgripet, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson i Kalmar.

Den andra bilen som upptäcktes hade stulits från Emmaboda, men ägaren hade ännu inte uppmärksammat stölden. Det finns i nuläget ingen misstänkt för bilstölderna.

– Vi ska titta på bilarna och göra teknisk undersökning. Sedan får ägarna tillbaka dem, säger Robert Loeffel.

Vid 18-tiden på tisdagen inträffade ännu en bilstöd. Denna gång från Åsvägen i Kalmar.

– En kvinna öppnade bilen och satte i bilnycklarna. Sedan kom hon på att hon glömt något i bostaden, gick in och när hon kom ut var bilen borta. I bilen fanns även en mobiltelefon som blev stulen, säger Robert Loeffel.

Bilen är ännu inte anträffats och det finns ingen misstänkt.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.