Flera bostadsinbrott i helgen – polisen misstänker samband

I helgen ska fyra bostäder i Kalmar haft inbrott.
Publicerad 5 september 2022
Foto: Mostphotos

En lägenhet på Sandåsgatan ska ha fått ett fönster uppbrutet och rummen genomsökta. Vad som är stulet är i nuläget oklart men polisen ska utföra en teknisk undersökning.

Även en villa på Johannesborgsgatan ska ha haft inbrott. Även där har ett fönster brutits upp och någon har skapat oordning i bostaden och letat igenom skåp. Samma sak har inträffat i en bostad på Stamvägen. Polisen ska genomföra en teknisk undersökning för att utreda vad som stulits.

Josefinas gränd ska boende ha vaknat av att en person är inne i huset och skapar oljud. När personen går upp för att se vad som händer har personen försvunnit.

Ser ni något samband mellan inbrotten?

– Självklart utreder vi om det finns samband då de skett på liknande sätt och från bostäder i samma område, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.